Laura Lynn

Laura Lynn

Laura Lynn

Kleine meisjes worden groot

Als prinsesje van een jaar of zeven mocht ze af en toe mee naar de optredens van haar mama. Vandaag is zij zelf de koningin van de Vlaamse schlager,  vorstin Laura Lynn.

Laura Lynn, is geboren op 18 juni 1976 als Sabrina Tack in een heel hechte familie. Haar papa is Luc Tack en mama Kristine Vandenheede. Haar Pépé (mama’s vader) heeft jarenlang een orkest gehad en later speelde ook mama Kristine en haar broer Johny in het orkest ‘The Kristo stars’.  Ze kreeg met de paplepel de liefde voor Nederlandstalige meezingers mee. Pepe is overleden in 2004 en kon jammer genoeg de carrière  van zijn kleindochter niet meer meemaken. Hij zou zo trots zijn geweest!

Eens in haar tienerjaren was Laura’s grote idool: Bart Kaëll.   Na haar studie schoonheidsverzorging, schaaft ze de liefde voor muziek bij tot professioneel niveau op de Showbizzschool in Oostende. Tijdens haar studies stapt ze in het playbackcircuit en werkt ze ook samen met haar neef Didier Feys toen beter bekend als Hein Didioffzky als danseres. Wanneer haar neef een punt achter zijn carrière zet na het overlijden van zijn moeder, werkt Laura alleen aan haar carrière. Onder de naam Sabrina brengt ze dan ook enkele Nederlandstalige singels uit zoals: “Help ik sta in brand” Liefde is zo simpel en “Voor mij ben jij de top. Tegelijk werkt ze in een modezaak. Het is pas in 2004 wanneer Laura de toenmalige manager, Patrick Vandewattijne leert kennen dat alles in een stroomversnelling gaat. Ze nemen samen een demo op in de studio van Phil Sterman en stellen Laura Lynn voor aan platenfirma ARS. Patrick Busschots de eigenaar van het ARS-label voelt na de eerste noot dat er goud in zit en dit resulteert in een platencontract en haar single “Je hebt me duizendmaal belogen” is een instant-mega-super-knal-hit en tekent zowat de finale erkenning van de Vlaamse schlager als volwaardig genre.  Het nummer kampeert 26 wekenlang bovenaan de hitlijsten. Blijft maandenlang nazinderen en is na al die jaren nog steeds haar handelsmerk.

Goud en platina bekroning, meer dan 115.000 verkochte albums

Op slag is Laura Lynn de koningin, die op de Vlaamse feestdag van 2005 haar debuut cd” Dromen” voorstelt. Die plaat geeft haar talent nog een extra verkoopsdimensie: de gouden en platina awards zijn niet aan te slepen. Ze wordt West-Vlaming van het jaar en wordt beloond tijdens Zomerhit met de prijs “Hype van het jaar”. Krijgt  een ster op de Walk of Fame van Metropolis Antwerpen, nog voor het jaareinde, bij de lancering van de Dromen Limited dvd.  Zo mogelijk nog straffer: Laura Lynn verleidt grande dame Marva tot een duet, “Rode rozen in de sneeuw”. Zij houdt daarbovenop met  haar tweede cd, “Voor jou” en haar nieuwe meezinger” Arrivederci Hans”, in mei 2006 de nieuwe van Red Hot Chili Peppers én Frans Bauer van de troon.  In juli vertrekt Laura naar Zuid-Afrika om er promo te maken voor haar Zuid Afrikaans abum  “Drome” ze treedt op met de Zuid Afrikaanse zangeres Nadine, waarmee ze het duet zong ‘To All The Guys I loved Before’. Laura ontvangt  de ’10 om te zien’ trofee, krijgt een huldiging in haar geboortedorp Ardooie met een ereburgerschap en brengt het boek ‘Dromen’ uit.  Ze trekt met 750 fans naar Parijs. Pronkt op de praalwagen. Maar de klap op de vuurpijl was toch dat ze de gloednieuwe kerstparade van Disney mocht openen, als allereerste Vlaming! Ook vertrekt ze op Cruise met VTM.

Ook Goud van hier, haar 3de  album met nederlandstalige evergreens, gaat in de zomer van 2007 meteen voor de platinum status. Op haar heerschappij staat geen rem. De Betoverd tournee verkoopt van Hasselt tot Oostende uit. In deze shows brengt ze een duet met haar mama “Niemand laat zijn eigen kind alleen”.

Frans Bauer, zeg maar: de Nederlandse keizer van de schlager, maakt de koningin van het Vlaamse levenslied het hof in een duet, Kom dans met mij. Er komt in 2008 zowaar een Duetten cd album 4 en een reeks uitverkochte duo-concerten in het Antwerpse Sportpaleis.
Laura Lynn krijgt dat jaar ook een ster op Walk of Fame in haar eigen gemeente Ardooie

Eén van die verdienstelijke Ardooienaren is Laura Lynn. Haar talent en harde werk hebben haar naar een nationaal topniveau gebracht en de gemeente Ardooie beseft dat zij hierdoor het beeld van Ardooie, als kleine landelijke gemeente, sterk bevorderd zegt burgemeester Karlos Callens.

Trouw aan haar roots

De zwaar aangezette Vegas concerten in de Lotto Arena in Antwerpen schieten begin 2009 hun doel voorbij. Professioneel maakt zij de overstap naar een nieuwe hofhouding en management bij Ilia Beyers van Globe Entertainment. Als een ware vorstin keert Laura Lynn zo resoluut terug naar haar volk en haar roots met onvervalste schlagers op haar nieuwe vijfde cd ‘In vuur en vlam. Hossen de fans polonaise-gewijs door de zaal tijdens haar optredens.

In 2010 gaat Laura Lynn swingen tijdens de uitputtingsslag van Sterren op de dansvloer.  Naar het einde van het jaar staat zij dan ook weer stevig op haar benen en scoort zij andermaal met de 6de cd ‘Eindeloos. Danst Laura’ Naar de kermis’ met De Romeo’s en wordt ze gevraagd van Radio 2 om het Gordellied op te nemen ‘Fietsen lopen stappen’.

Laura mag in de zomer van 2011 optreden tijdens het ‘Bal National’ voor koninklijk gezelschap  en wordt beetgenomen in het programma ‘Bananasplit’
Uitbreiding ten huize Lynn

In 2012 doet zij vol passie en met overtuiging ‘De kusjesdans ‘met vriend en accordeonist  Matthias Lens.  Samen zorgen zij voor opvolging.Laura Lynn is intussen zwanger en bevalt op 20-09-12 van een dochter.  Het is tijdens de babyborrel enkele weken later dat Laura niet alleen haar 7de album, ‘Dat goed gevoel’ met de hits ‘De kusjesdans’ ‘Maar met Vlaamse meisjes’ ‘Parapapa’ maar tevens haar dochter Eliana aan de pers voorstelt, in het gezelschap van de trotse vader Matthias Lens. Opvallend is het liedje Eliana geschreven naar aanleiding van de geboorte.

De wereld staat even stil

Laura moet afscheid nemen van haar geliefde ‘Meme’ in 2013 en verwerkt persoonlijk een moeilijke periode. Wanneer kort daarna, in 2014, haar vader ook komt te overlijden staat haar wereld even stil. Haar verdriet wordt omgezet in muziek. Met haar 8ste  album ‘Jij en ik’ wil ze dan ook een eerbetoon brengen met de liedjes als ‘Dat gevoel’ en ‘Engelen praten niet’ aan hen die belangrijk waren in haar leven.  Op het album staat ook een duet met Luc Steeno ‘Diep in je ogen’. In 2014 krijgt Laura Lynn een loftrompet voor beste zangeres.

Erkenning voor het harde werk

2015 siert Laura Lynn de affiche van de tiende editie van het “Schlagerfestival” in de Ethias Arena in Hasselt. Zowel solo treedt Laura daar op en aan de zijde van Nathalie Meskens en Tine Embrechts als ‘The Lynn Sisters’. Naar aanleiding daarvan verschijnt het album “Soldiers of love” met daarop tien covers van bekende meezingers.  Daarnaast is het voor Laura een feestelijk jaar, want dan viert zij haar tienjarige carrière met vier jubileumconcerten in het Kusttheater “’t Colisée” in Blankenberge en kreeg ze op 22 maart een verrassingsfeestje georganiseerd door de fans.. Tegelijkertijd werd haar contract met Universal hernieuwd. “Laura is één van de leading ladies in de Vlaamse muziekwereld”, zegt Patrick Guns, general manager van Universal Music Belgium. Uit handen van Patrick mocht Laura een gouden award ontvangen voor de verkoop van méér dan tienduizend exemplaren van het album nr 9″Jij en Ik”. Met negen gouden awards, vijf platina awards, een dubbel platina en een driedubbel platina award, is dit dus haar zestiende die ze in haar carrière tot nu toe heeft gekregen. Laura komt op TV in programma’s als ‘Beste kijkers’, ‘de keuken van Sofie’ en ‘2 meisjes op het strand’.

Hope for children. Toen Laura en Matthias gevraagd werden deze vereniging te steunen moesten ze geen seconde twijfelen. Hope is een vereniging met als doel materiële hulp te verlenen aan kinderen tot en met 12 jaar, wiens gezin getroffen werd door een brand.

Een nieuwe wind

Met “Rechtop in de wind” neemt Laura bewust een wending in haar carrière. Voortaan werkt ze samen met producer Steve Willaert.  Mei 2016 ligt album nr 10 in de winkel “Een nieuwe dag” voor de single ‘Dokter Bernard’ kon ze beroep doen op Kurt Rogiers. Fragiel is het nummer 100.000 vragen in duet met Guillaume Devos.

In 2017 brengt Lindsay met Laura een duet op de markt. Met “Kalispera Griekenland”, en brengt  Laura de cuver “Hemelsblauwe ogen”, de vertaling van Himmelbaue Augen van haar Duitse collega Anna-Maria Zimmermann. Laura zie je ook samen met Christoff,  Lindsay en Frans Bauer door heel Vlaanderen met de Vrienden voor het leven  tour.

In 2018 treedt Laura Lynn op in het kusttheater ” ’t Colisée” in Blankenberge met de show “Cruise Nostalgie”. Zij deelt het podium met Jackie Lafon, David Vandyck en Koen Crucke. Met haar 11de album “Country” heeft Laura gekozen voor een mix van country en ambiance in een eigen Laura Lynn jasje. Absolute countryklassiekers en sfeervolle line dance nummers. Laura zelf is in de wolken met dit album: “Heel wat onvergetelijke nummers waarmee ieder van ons is opgegroeid vinden hun oorsprong in de country muziek. Haar album ‘Country’ noteert dan meteen op één in de Ultratop Album 200.  In Oostende werden voor de vijfde maal “De Loftrompetten” uitgereikt,  voor de Vlaamse amusementsmuziek. In de categorie “Beste nummer gebracht door een zangeres” werd Laura Lynn voor de 2de maal bekroond met een Loftrompet voor het nummer ”Laat je hart slaan’. De kers op de taart om het jaar af te sluiten.